about us

Achter Toko the label gaat een enthousiast team schuil waarin ieder zijn eigen specialisme heeft.

Hieronder stellen we het team graag aan je voor.

van links naar rechts: Jacobine, Pammy, Ronella & Martijn

‘Als kind wilde ik niets liever dan ondernemen. Maar ik moest van mijn ouders eerst een studie volgen. Ik besloot Psychologie te gaan studeren. Nadat ik mijn bachelor behaald had, besloot ik naar Indonesië te verhuizen om mijn droom als ondernemer te verwezenlijken om daar unieke meubels en accessoires te ontwerpen, materialen te sourcen en te produceren.’

Jacobine Jonker
Founder & Creative director

 

‘Een gepassioneerde, energieke, resultaat gedreven entrepreneur. Een betrokken team-player die start- en scale ups helpt te accelereren. Tijdens mijn VWO had ik al vele ‘handeltjes’ en zeer uiteenlopende bijbaantjes. Na de International Business School en de Universiteit van Newcastle is ondernemerschap de rode draad in mijn werkende leven.

Martijn de Groot
Business controller

 

‘Van jongs af aan werkte ik met veel plezier mee in het familie horecabedrijf van mijn ouders en heb vervolgens de opleiding aan de Hotelschool behaald. Hierna begon de zoektocht naar de ideale baan. Ik werkte jarenlang in de media als artiestenmanager waarbij planning en communicatie centraal stonden. Naast mijn werk is interieur altijd mijn passie geweest en liep zijdelings als een rode draad door mijn leven. Toen ik Jacobine ontmoette viel voor mij alles samen. Mijn passie kan ik nu combineren met mijn werk.’

Pammy de Boer
Sales director

An interior journey

Mijn interior journey begon in Indonesië, waar ik na mijn Bachelor naartoe verhuisde. Het was mijn droom om te ondernemen, mijn interesse in ambacht en de nieuwsgierigheid naar treasure hunts die me naar deze Aziatische eilandengroep leidde. Ik vond het waanzinnig om de taal te leren, bij mensen thuis te komen en zo de verhalen achter de productie te mogen horen. Zo ontdekte ik dat de mooiste meubels en accessoires nog altijd met de hand worden gemaakt. Het is dus niet alleen interieur maar juist het hele proces van iets ergens anders maken met grondstoffen die we ‘thuis’ niet kennen, dat hierheen brengen en blenden tot één concept. Het concept van Toko Living.

Echt een nieuwe ziel in huis

Ik ben begonnen op de projectmarkt. Van lobby’s en hotelkamers tot de meest luxueuze vakantiewoningen op een prachtig vakantiepark. Toen ik steeds vaker van consumenten de vraag kreeg of ik ook iets voor hen kon betekenen, startte ik met Toko Living. Naast grote projecten haal ik ook veel energie uit woningen. Samen met jou op zoek gaan naar de schatten van de wereld en zo echt een nieuwe ziel in huis leggen. Ziel én gevoel. Alles wat we kiezen, kiezen we namelijk met een bepaalde intentie. Zo gaan we voor warmte en sfeer maar ook voor een bepaalde romantiek. Overal denken we over na. “Waar zou dit geproduceerd zijn en wat is het verhaal hierachter?” Maar ook hoe jij je huis gebruikt en welke wensen jij hebt. Van enkele accessoires tot een compleet interieuradvies: met Toko Living kom je thuis in een oase van rust. Een kloppende en rustige basis waar je lange tijd mee vooruit kunt.

Liefs,

Jacobine

Onze favoriete producten